UVJETIopći uvjeti najma vozila

UVJETI NAJMA

U ovim općim uvjetima, izdavatelj vozila LULIĆ Rent a car (u daljnjem tekstu predstavljen kao «Najmodavac» ili Lulić Rent a car, mi, naš i sl.) daje Vama (u daljnjem tekstu predstavljeni kao «Najmoprimac» Vi, Vaše ili Vaš i sl.) u najam vozilo specificirano na Ugovoru o najmu i Vi ste suglasni sa svim uvjetima kao osnovnim pretpostavkama Ugovora. Svojim potpisom i preuzimanjem vozila potvrđujete svoju suglasnost te preuzimate obveze prema svim stavkama Ugovora.

 • 01 PREUZIMANJE I POVRAT VOZILA +

  Vozilo Vam se predaje u opće dobrom i voznom stanju, sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i zakonski obveznim rezervnim djelovima i opremom. Bilo kakve primjedbe na stanje vozila, morate nam uputiti odmah po preuzimanju odnosno pregledu vozila s našim djelatnikom, prije nego što je voženo s Vaše strane. Vozilo je cijelo vrijeme neotuđivo vlasništvo Lulić rent a car-a i dostavljeno je u dobrom mehaničkom stanju.

  Obvezujete se vratiti nam vozilo sa svim dokumentima, gumama, alatom, rezervnim djelovima i opremom u istom stanju kao kod preuzimanja, na dogovorenom mjestu i u dogovoreno vrijeme. Vozila se iznajmljuju po dnevnoj cijeni u skladu s dogovorenom tarifom, gdje jedan dan znači bilo koji period od 24 sata od početka ugovora o najmu. Poslije isteka tog vremena naplatiti će se dodatni dan.

 • 02 UVJETI KORIŠTENJA +

  Unajmljeno vozilo mogu voziti osobe starije od 25 godine, koje posjeduju vozačku dozvolu najmanje 2 godine. Unajmljeno vozilo ne smije biti upotrebljavano, prometovati ili biti voženo:
    a) od osobe koja nije navedena na najamnom ugovoru
    b) za komercijalni prijevoz osoba ili imovine ili podnajam
    c) za guranje, vuču bilo kojeg drugog vozila, prikolice ili drugog objekta
    d) za plaćeni prijevoz putnika i robe
    e) za ispitnu (test) vožnju, natjecanje, brzinske probe ili trke
    f) pod utjecajem alkohola, sredstava za smirenje, narkotika, sredstava za spavanje ili drugih ljekova
    g) protivno prometnim ili bilo kojim drugim zakonskim propisima
    h) kada vozilo nije u voznom stanju ili je preoptereceno prekobrojnim putnicima ili prtljagom

  Svako od navedenih ograničenja vrijedi za svaku upotrebu unajmljenog vozila. Lulić Rent a car ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili oštećenje koje bi bilo prouzročeno nepoštivanjem gornjih zabrana.

 • 03 PROMJENA ILI OTKAZ REZERVACIJE +

  Nakon što ste napravili rezervaciju dobit ćete potvrdu s Vašim rezervacijskim brojem, ako želite otkazati ili promjeniti rezervaciju odaberite Promjena ili Otkaz ili nazovite na broj + 385 (0)98 313747.

  Ukoliko imate bilo kakve primjedbe i reklamacije na rad i uslugu Lulić rent a car-a, kontaktirajte nas na e-mail: info@lulic.hr.

 • 04 PLAĆANJE +

  Najmoprimac će u roku od 8 dana po prijemu računa platiti ili u slučaju gotovinskog najma odmah na mjestu primopredaje vozila, kao što je dogovoreno u ugovoru o najmu na zahtjev, sve vrijeme, dodatne i druge troškove, koji su unaprijed dogovoreni u ovom ugovoru o najmu. Iznos se mora podmiriti u eurima i u skladu s cjenikom u vrijeme sklapanja ugovora o najmu. Ako račun nije plaćen u roku, zaračunavamo zatezne kamate u skladu sa zakonskim propisom Zakona o kamatnoj stopi zateznih kamata.

  On line cijene vrijede za rezervacije napravljene minimalno 48 sati unaprijed.

  Kreditne kartice koje prihvaćamo su - American Express, Diners Club, MasterCard, Visa.

        

  CIJENA UKLJUČUJE: najam vozila s neograničenim Km, CDW-kasko osiguranje vozila s odbitnom franšizom, TP-osiguranje protiv krađe, PDV 25%

  CIJENA NE UKLJUČUJE: PAI (osiguranje putnika u vozilu), WUG (osiguranje guma, podvozja i stakala na vozilu), SCDW (puno osiguranje vozila), gorivo, pranje vozila

  Franšiza je maksimalni iznos koji se naplaćuje u slučaju štete najamniku. U slučaju nepoštivanja odredaba ugovora o najmu, najamniku se može naplatiti cijelokupna vrijednost vozila.


  Potvrdu o uplati dobit ćete putem maila od našeg agenta.

 • 05 PRODUŽENJE NAJMA +

  Kada najmoprimac želi produžiti najam, o tome mora 24 sata unaprijed obavijestiti Lulić Rent a car. U slučaju neispunjavanja ovog uvjeta, smatra se da je najmoprimac protupravno prisvojio vozilo, te ga je Lulić Rent a car dužan prijaviti tužilaštvu.

 • 06 GORIVO +

  Gorivo nije uključeno u cijenu najma. Vozilo se dostavlja i mora biti vraćeno sa punim spremnikom goriva. U protivnom se zaračunava naknada za punjenje goriva i gorivo koje nedostaje spremniku po važećem cjeniku.

 • 07 KVAROVI +

  Popravci ili zamjena dijelova vozila mogu se izvršiti samo u ovlaštenim poduzećima po prethodnom odobrenju Lulić Rent a car-a koja je vozilo dala u najam. Povrat troškova uz predočene račune poduzeća koje je popravak izvršilo i uz obavezno donošenje zamijenjenih dijelova. Ukoliko je popravak izvršen izvan poduzeća i nisu donijeti zamijenjeni dijelovi, troškovi se ne priznaju! Ako se kod vraćanja vozila ustanovi, da je bilo koji dio vozila ili opreme bio promijenjen odnosno izgubljen, stranci se naplati šteta u visini trostruke tržišne cijene promijenjenog ili izgubljenog dijela opreme koja vrijedi na dan vraćanja vozila.

 • 08 OSIGURANJE VOZILA +

  Sva vozila u vlasništvu Lulić Rent a Car osigurana su protiv odgovornosti za štetu prouzročenu trećoj osobi (CDW) i protiv krađe (TP). Osiguravajuće društvo pokriva štetu koju su prouzročila osobna vozila i teretna vozila do visine polica osiguranje. Visina odbitne franšize je ista za sve tipove vozila i iznosi 796,33 eur. U slučaju štetnog događaja za koji je kriv, unamljivač je dužan platiti štetu do visine pune vrijednosti vozila. Izbjegavanje plaćanje pune vrijednosti vozila unajmljivač pridobiva plaćanjem dnevnog dodatka za svakih 24 sata upotrebe vozila unaprijed, po važećem cjeniku.

  Osiguranje ni u kom slučaju ne pokriva,oštećenja guma, naplatke, šteta na donjem postroju vozila, mjenjaču, unutrašnjosti vozila i vjetrobranu uzrokovanu nemarnom vozača, šteta na motoru uzrokavanu nedostatkom ulja, ulivanjem krive vrste goriva ili nemarnom korištenju vozila,štetu koju je napravio vozač pod utjecajem alkohola, droge ili opojnih sredstava, štetu koju je napravio neovlašteni vozač, bilo koji oštećenje na vozilu koje nije prijavljeno nadležnoj policijskoj postaji.

  SCDW (Otkup odgovornosti prema franšizi)
  - uplatom dnevnog dodatka za SCDW najmoprimac sukladno općim odredbama i uvjeti najma, otkupljuje i odgovornost prema franšizi Pažnja: Iako ste prihvatili CDW / Otkup odgovornosti za štetu i SC / Otkup franšize biti ćete odgovorni za puni iznos svake štete prouzročene na vozilu teškim nemarom. U svakom slučaju, potrebno je policijsko izviješće, te popunjeno Izvješće o prometnoj nezgodi.

  PAI
  - osiguranje putnika u vozilu

  WUG
  - osiguranje guma, podvozja i stakala na vozilu

 • 09 POŽAR ILI KRAĐA +

  Unajmljivač odgovara za gubitak ili štetu na unajmljenom vozilu, ako je do požara ili krađe došlo zbog krivnje ili zbog velike nemarnosti unajmljivača ili ako je unajmljivač na bilo koji način kršio odredbe ovog ugovora.

 • 10 NESREĆA +

  O svakoj nesreći mora se odmah obavijestiti najbliža Policijska uprava i poslovnica Lulić rent a car koja je vozilo izdala. Potrebno je ispuniti poseban obrazac-izvještaj o nesreći i istog poslati poslovnici koja je izdala vozilo. Unajmljivač se obvezuje da će surađivati s Lulić rent a car u istrazi i postupku odnosne nesreće. Ukoliko unajmljivač ne ispuni uvjete iz ovog člana, dužan je troškove prouzročene nesreće snositi sam.

 • 11 GUBITAK VLASNIŠTVA +

  Lulic rent a car ne odgovara za Vaše osobno vlasništvo ili osobno vlasništvo druge osobe, koju je ostavio u ili na unajmljenom vozilu, servisnom vozilu ili poslovnim prostorijama Lulic rent a car. Najmoprimac se potpisom ovog ugovora izričito odriče svakog zahtjeva koji bi proizašao zbog spomenutih gubitaka i sa njima povezanim štetama.

 • 12 PROMETNI PREKRŠAJI +

  Najmoprimac odgovara za prometne prekršaje i poslije završenog najma. Obračun vrijedi poslije konačnog pregleda.

 • 13 MJESTO I NADLEŽNOST SUDA +

  Ugovor o najmu i opći uvjeti najma u skladu su sa zakonodavstvom Republike Hrvatske. U slučaju sporova koji bi mogli proizaći iz ili u svezi s Ugovorom o najmu ili općim uvjetima o najmu dogovorena je nadležnost suda u Zadru.

 • 14 PREPORUČENI DODACI +

  GPS (Satelitska Navigacija): Dostupna je na zahtjev za sve grupe vozila uz dodatnu nadoplatu.

  Sjedalo za bebe/dijete dostupno je na zahtjev za sve grupe vozila uz dodatnu nadoplatu.

  Dodatni vozač, dostupno je na zahtjev za sve grupe vozila uz dodatnu nadoplatu.

  PAI - osiguranje putnika u vozilu, dostupno je na zahtjev za sve grupe vozila uz dodatnu nadoplatu.

  WUG - osiguranje guma, podvozja i stakala na vozilu, dostupno je na zahtjev za sve grupe vozila uz dodatnu nadoplatu.

  Gorivo: Svako izdano vozilo ima pun spremnik goriva. Prilikom izdavanja i kao takvo bi trebalo biti vraćeno, u protivnom će potrošeno gorivo biti naplaćeno prema cijeni koštanja zajedno sa naknadom za uslugu punjenja u iznosu od 20 eur.

  Preuzimanje / povrat vozila radnoga vremena: Preuzimanje i povrat izvan radnoga vremena moguće je na zahtjev, a u dogovor sa Lulić Rent a Car poslovnicom uz dodatnu nadoplatu.

  Pristojba Zračne luke i dostava na Vašu adresu naplaćuje se dodatno.

  Posebne odredbe

  Ukoliko izlazite van granica republike Hrvatske potrebna Vam je Međunarodna karta za osiguranje automobila (International motor insurance card) ili "zeleni karton".
  *Nije dozvoljen ulaz unamljenog vozila u sljedeće države: Albanija, Armenija, Bjelorusija, Bugarska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Makedonija, Norveška, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Ukrajina.

 • 15 IZJAVA O SIGURNOSTI +

  T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

        

 • 16 IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA +

  Lulić d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Lulić d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 • 17 IZJAVA O KONVERZIJI +

  Sva plaćanja biti će izvršena u eurima. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz pretvorbu cijene iz Vaše valute u eure prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u valutu zemlje u kojoj je kreditna kartica izdana, a prema tečaju Udruženja kartičarskih kuća. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na izvornu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

VAŽNO!
U SLUČAJU KVARA NA VOZILU U INOZEMSTVU, NAJMOPRIMAC JE DUŽAN KONTAKTIRATI Lulić rent a car U VEZI POPRAVKA. NAKNADA ZA POPRAVAK ĆE BITI VRAĆENA NAKON PODNOŠENJA ORIGINALNOG RAČUNA ZA POPRAVAK IZDANOG OD STRANE OVLAŠTENE TVRTKE ZA POPRAVAK. PROMIJENJENI DIO SE MORA DONIJETI PRILIKOM PODNOŠENJA RAČUNA. KOD PRIJELAZA DRŽAVNE GRANICE MORA SE CARINI DATI POTVRDITI RAČUN ZA POPRAVKE VOZILA.